Geoinquiets

A Catalunya sóm unes quantes ànimes inquietes amb dèria per la informació geogràfica i les noves tecnologies.

Lo mejor de la semana en geoinquiets 07/02 – 13/02 2011

Resum de la Jornada: Innovation in Public Services: Smart Cities – the case of OPEN DATA

Alexandre Nobajas ha hecho un resumen.

Bones noticies n’hi ha, a veure com serà la realitat…

http://www.3cat24.cat/noticia/1062926/ciencia/Les-ciutats-europees-aprenen-a-obrir-les-dades-publiques-per-generar-nous-serveis

Doncs bé, sembla que no cal que escrigui gaire de la jornada d’ahir perquè va tenir força repercussió a la premsa: http://www.lavanguardia.es/internet/20110212/54114005322/liberando-datos-para-construir-ciudades-mas-inteligentes.html

Només dir el que ja sabíem, que als USA ens porten anys d’avantage a causa de la seva diferent política de dades, que a Europa hi ha iniciatives puntuals potents de caire sobretot municipal i que a casa nostra la cosa pinta pitjor. Exemple espectacular: a Washington DC la informació criminal es publica a temps real!
Val a dir que la sensació final que em vaig endur ahir de la xerrada va ser que que les dades s’acabin obrint a Catalunya és qüestió de temps i que pot ser que aviat ens enduguem sorpreses grates, sobretot tenint en compte la quantitat de personalitats amb responsabilitats públiques que hi havia ahir a la sala.
De totes les xerrades, la més interessant va ser la d’en Peter Corbett, qui va explicar com obtenir resultats de la obertura de dades mitjançant concursos d’apps. Un dels conceptes més interessants que va oferir va ser el de “civic innovation network”, on un grup de ciutadans (geoinquiets?) creen aplicacions, utilitats i serveis a partir de les dades obertes estalviant molts diners a l’administració. El dubte que em va quedar va ser quin seria el paper de l’empresa privada en tot això, ningú ho va mencionar.
Aquí poso alguns dels enllaços que em van semblar més interessants:
http://www.appsfordemocracy.org/
http://www.appsfordemocracy.org/guide-to-creating-your-own-apps-for-democracy/
http://areyousafedc.com/
http://www.wayfindermobile.com/
http://www.seeclickfix.com/citizens
http://civiccommons.org/

Geomarketing con Business Analyst de ESRI

Dejo este link donde se explican dos casos de Geomarketing trabajados con  Business Analyst de ESRI

Nokia se n’ha adonat del seu error

…a veure si ara en comet un de més gran passant-se a windows mobile 7 com hi ha rumors que farà

http://www.engadget.com/2011/02/08/nokia-ceo-stephen-elop-rallies-troops-in-brutally-honest-burnin/

“La vida es larga y dura”. Pero más larga y más dura es la del elefante  =)

And the winner is…. Alex, per haver endevinat que nokia es passaria a windows cometent un error de proporcions fineses.

http://www.lavanguardia.es/tecnologia/aplicaciones/20110211/54113342089/nokia-se-alia-con-microsoft-para-competir-con-apple-y-android.html

Datos Electorales Barcelona KMZ

En este link http://www.actig.cat/butlleti/geolocal3/Mapesxconeixer2.pdf puedes ver algunas de las cosas que hacen en el AMB. Són un ejemplo que presentaron en el forum TIG/SIG de hace tres años. En la AMB están trabajando con secciones censales y datos electorales desde 1990.

el cambio de las Secciones censales

“Uno de los problemas que he visto en el desarrollo del trabajo con las secciones censales es su cambio continuo, en el 2002 eran unas , en el 2006 otras en el 2009 otras y en el 2010 más cambios.”

Si, es uno de las peculiaridades de la delimitación de secciones censales, que cada año cambian. Incluso últimamente han llegado a cambiar dos veces por año. En Barcelona en 2009 lo cambiaron todo. Fué muy divertido. Ya no te cuento lo que supone intentar realizar análisis de variaciones interanuales.

Sabes algo  Secciones Censales del 2010 ?

Las secciones censales 2010 existir, existen. Pero es como lo de la vida extraterrestre, o lo del área 51 o la aurificación del plomo, aquello de… “Conozco a un individuo que comenta que su cuñado tiene un vecino que dice que le han comentado que alguien las ha visto. Y que están hechas de vectores y topología, todo ello bien estructurado. Con atributos como población, inmigrantes, votos de las ultimas elecciones autonómicas. Y que son preciosas…! E incluso le han comentado que, en un hangar subterráneo secreto que una agencia estatal controla, hay unos individuos que ya trabajan en la delimitación de las secciones de 2011 y que van a pintar sobre ellas resultados electorales municipales”.

Tricorder Movil Sensor

Ahir em vaig baixar de l’android market el programa Tricorder.
El nom del programa està, és clar, relacionat amb el gadget multifunció que tenien els d’Star Treck.
Avui l’he provat… i tot i el senzillissim aspecte (amb estètica galàctica) m’ha semblat increible tots els paràmetres i dades del telèfon que pot mostrar!!! …gravitació, camp magnètic, acustica, acceleració, posicionament… … … caram! no sabia que el meu telèfon portava tants sensors dins!!!
SÍ!!!!!! …ara ja crec en allò de “peope as sensors”!!! …començo a veure el potencial dels millons de recolectors (passius o no) de dades amb els seus smartphones!!!!

Cartogrames de les eleccions 2010

Bones, ara fa un temps vaig fer uns cartogrames de les eleccions al parlament de la tardor passada i els havia deixat al calaix. 

Aquesta tarda he tingut una estona i els he penjat al web. Hi ha algunes inconsistències en les dades que estan explicades dins el text, però m’ha fet mandra retocar-les perquè implicava refer-ho gairebé tot.

Si no esteu avesats al concepte cartograma hi ha un parell d’enllaços inclosos dins el text.

http://www.gisngeo.com/eleccionscat10/index.html

Written by bolosig

16 febrer 2011 a 10:01

Arxivat a resum

A %d bloguers els agrada això: