Geoinquiets

A Catalunya sóm unes quantes ànimes inquietes amb dèria per la informació geogràfica i les noves tecnologies.

Jordi Graells i els manairons, perdó, els geoinquiets

El Jordi Graells i Costa ens ha seduït, ha seduït als geoinquiets. Ha estat aquesta tarda, al Centro Galego de Barcelona de les Rambles. Hem estat uns deu manairons els que hem pogut gaudir de la seva convicció, de la seva resolució, de la seva tenacitat, del seu realisme, de la seva estratègia i sobretot tacticisme.

 • Convicció en que les dades de l’administració pública han de ser obertes; convicció en que la participació i col·laboració tenen premi per a tots, sobretot per als que aporten.
 • Resolució per a aplicar aquestes conviccions. Tenacitat per a ser prou pacient i constant; tenacitat i resolució per no perdre el nord de vista.
 • Realisme per a buscar i posar junts tots el ingredients en un plat cuinat, al punt de sal i calent. Aprecio la cuina catalana.
 • Estratègia global, però sobretot tacticisme per tirar endavant els projectes. Uns projectes que són l’antítesi del que hom troba a l’administració pública: col·laboració i participació, i dades obertes a la ciutadania.

Aplaudiments. Impressionant.

Heus aquí alguns conceptes.

Ciutadà, transparència, participació, col·laboració, compartir, e-government, we-government, Personal Democracy Forum, administració col·laborativa, infonomia (Jordi, actualitza la foto 🙂 ), dades obertes, abredatos, opendata, llei 37/2007 sobre reutilització de dades en el sector públic, avís legal, open data license, creative commons, …

i heus aquí un parell de links:

http://graells.wordpress.com/

http://www.slideshare.net/jordigraells

i altres enllaços:

Written by enricrodellas

3 Desembre 2010 a 00:36

3 Respostes

Subscribe to comments with RSS.

 1. gràcies Enric !

  Un resum excel·lent =)

  Raf

  3 Desembre 2010 at 09:36

 2. Un bon resum, Enric, que t’agraeixo. Raf, Marc, Òscar, Roger i companyia, gràcies per convidar-m’hi!!!

  graells

  3 Desembre 2010 at 16:19

 3. Hola de nou. Necessito que em passeu al meu correu-e les adreces de les persones que van assistir a l’acte per poder-les convidar a les sessions web que organitzo. Fins ara!

  graells

  9 Desembre 2010 at 13:26


Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: