Geoinquiets

A Catalunya sóm unes quantes ànimes inquietes amb dèria per la informació geogràfica i les noves tecnologies.

OrnitoLog

OrnitoLog, PisciLog, VegetLog, StrayLog

Es només una idea, no pas un projecte, i per tant segur que té problemes, contraindicacions, llacunes i febleses.

Bàsicament es tracta de desenvolupar una aplicació per dispositius mòbils que serveixi de guia per a la identificació d’animals.

Evidentment d’entrada seria una app per ornitòlegs, tant aficionats com professionals, però es podria fer el mateix per a plantes i arbres, o per a peixos per als submarinistes (amb packs específics segons els mars, que es comprarien apart), o per identificar colònies de gats i gossos de carrer per als ajuntaments, o qualsevol altra combinació animal/vegetal/mineral.

Podria tenir versions Basic, Pro i Deluxe, segons les features que empaqueti i el preu que tinguin, seguint el model freemium.

Es podria comercialitzar tant electrònicament des de qualsevol market d’aplicacions, com físicament associada a binoculars i allargavistes, però també es podria posar de lloguer a l’entrada de parcs i aiguamolls, o fins i tot es podria explotar en régim de moneder en ubicacions fixes.

Serviria tant per al reconeixement dels exemplars (unidireccionalment per reconeixement d’imatge a partir de les fotos fetes o per reconeixment de so a partir de les gravacions ambient, o bidireccionalment emprant el so original de la bèstia com a reclam) o bé amb connexió a internet per a permetre la catalogació i la posició dels individus.
Afegint-hi eines de crowdsourcing permetria l’anellat virtual de les aus i per tant la descripció de les migracions per agregació dels avistaments.
En fer-ho participatiu la pròpia comunitat acabaria ajudant els professionals tant en el seguiment com en la conservació, i s’acabarien generant automàticament mapes de distribució de les diverses espècies, mapes de les rutes migratòries, i altres mapes.

Permetria descarregar de llibres i papers el treball de camp i oferiria la gratificació instantània de poder reconèixer no només l’espècie sinó també l’individu particular en cas que hagúes estat prèviament classificat i catalogat.

Afegint-hi una component lúdica es podria fer rànquings d’usuaris per espècie, zona, exemplar, catalogacions noves, etc i concedir premis.

Serviria per compilar informació del món real que es podria utilitzar a posteriori per al planejament i la definició de polítiques ambientals, territorials, de conservació, de preservació, etc.

Generaria un inmens catàleg de la vida pràcticament sense esforç.

Totes aquestes funcionalitats s’adaptarien segons el target de l’aplicació ja que algunes d’elles funcionarien en aus però no en plantes, i per tant es podria comercialitzar diverses encarnacions del mateix codi per a usos diferents.

Algun emprenedor a la sala ?
Algun inversor disposat a enterrar diners ?

Raf

Written by rafroset

6 Setembre 2011 a 10:05

Arxivat a Idees

Una resposta

Subscribe to comments with RSS.

  1. yo tenía en mente algo similar. Ya hablaremos.

    bolosig

    7 Setembre 2011 at 14:23


Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: